Een nieuwe Smartschool App

Vandaag lanceren we de nieuwe Smartschool App. Vanaf nu kan je hem gebruiken op je iPhone, iPod Touch en iPad.

Smartschool op iPad en iPhone

Op maat van iPhone en iPad

Deze App werkt zowel op iPhone als op iPad. Je zal zien dat steeds je volledige scherm optimaal benut wordt, zonder dat je functionaliteit moet missen. De Smartschool App past zich op de iPad volledig aan of je hem nu horizontaal of verticaal houdt.

De ideale aanvulling voor onderweg

De Smartschool App is de ideale aanvulling op het gebruik van Smartschool via je browser. De dingen die je het meest gebruikt vind je terug in de App. De duidelijke startpagina toont je in één oogopslag wat er vandaag te doen staat. Dankzij de push notificaties mis je geen enkel bericht meer.

Je ziet meteen alle lessen, taken en toetsen van vandaag.

En waar blijft de Android App?

Graag hadden we vandaag ook de Android App aangekondigd. Helaas hebben we na uitvoerige beta-testen in enkele scholen moeten vaststellen dat de kwaliteit van de App momenteel niet de verwachte norm behaalt. Vooral door de wildgroei aan Androidtoestellen, het ontbreken van standaarden en de vele versies van het besturingssysteem, al dan niet aangepast door de fabrikant van het toestel, is het zeer moeilijk om een App te ontwikkelen die aan onze kwaliteitsnormen voldoet.

U kan via uw Android Tablet Smartschool momenteel gebruiken via de browser. Er werden verbeteringen doorgevoerd zodat Smartschool vlot te gebruiken is.

Het blijft onze bedoeling om een App voor Android aan te bieden. De lancering is momenteel echter voor onbepaalde termijn uitgesteld.

Feedback van leerlingen

 • Super dat er ook een knopje bestaat met de mogelijkheid om naar de browserversie van Smartschool te gaan, en dit zonder te moeten inloggen.
 • Ideaal: de App start op met een overzicht van de agenda van de dag, de taken en het nieuws.

Dit vertellen leerkrachten en directies

 • De App oogt heel mooi en overzichtelijk.
 • Het invullen van lessen is eenvoudig én overzichtelijk.
 • Het reserveren van lokalen en materiaal werkt vlot en goed.
 • Automatisch inloggen is een groot pluspunt!
 • De App ondersteunt ongelofelijk veel formaten (PDF, DOCX, XLSX …) in voorvertoning. Mooi!

Dit horen we van enkele ouders

 • De resultaten van onze kinderen zijn steeds binnen handbereik! We worden maximaal betrokken. Wat een verschil met vroeger.
 • De nieuwsbrieven kan je direct openen zonder die te moeten downloaden.
 • De App wordt aangeboden aan een eerlijke prijs. Uiteindelijk levert dit een besparing op.

Alle mogelijkheden op een rijtje …

De gedetailleerde mogelijkheden hebben we apart opgelijst. Heb je een vorige versie van de Smartschool App reeds aangekocht? Update hem vandaag dan vanuit de App Store van je toestel.

Smartschool App

16 antwoorden
 1. Rony Jacobs says:

  Een zeer overzichtelijke app die de toegang tot de digitale schoolomgeving weeral een stukje gemakkelijk maakt.

 2. Enrico DR. says:

  Leuke app zeer handig maar kan je word doc. dan ook openen, en bewerken?

  Want ik zou wel een Ipad kopen .

 3. Natalie Dirckx says:

  Waar ik op zat te wachten, vind ik niet terug … Skore voor leerkrachten ???
  Voor de rest een hele verbetering met de vorige app!

 4. Kurt Goosens says:

  Verdorie handig op de iPad! In één beeld staat alle belangrijke informatie leesbaar gepresenteerd. Duidelijke focus op onderwijs. Hier is over nagedacht. Een grote stap in de juiste richting! We zien vandaag helaas vaak anders…

 5. Rik Coenen says:

  Alweer een hele stap vooruit in het pedagogische landschap. Blijft jammer van die Android app, maar al die versie verschillen maken het leven in tabletland idd. zeer moeilijk.

 6. Stijn Janssens says:

  Het zou inderdaad heel praktisch zijn om de punten rechtstreeks via de iPad in te kunnen geven. Zeker bij evaluaties in de sportlessen.

 7. Directie De Meiroos says:

  Enorme verbetering, het wachten wordt beloond.
  Mis jammer genoeg de mogelijkheid om de schoolagenda basisonderwijs te kunnen raadplegen. Ofwel moet ik beter zoeken….

 8. Mverreydt says:

  Was op de ipod al handig, nu ook op ipad! Super. Gemakkelijk, overzichtelijk en snel.

 9. Jonas Tanghe says:

  ziet er idd allemaal heel leuk uit, maar sneu dat de Android-gebruikers op hun honger blijven zitten. En wil dit helemààl doorbreken, dan zou een Skore-app voor de leerkrachten een fenomenale stap vooruit zijn. Ik ben vast niet de enige die daar zit te wachten!

 10. Serge Vrancken says:

  Een enorme verbetering en er is duidelijk veel tijd ingestoken. Wat heel fijn is, een iPad Gen1 kan er ook mee werken en da’s toch ook enorm pluspunt.

 11. Franklin Neyt says:

  Goed gebruik van het volledige ipad scherm, serieuze verbetering t.o.v vorige versie van de app.

  Wel graag skore voor leerkrachten in de app, als leerkracht die labo’s geeft zou dat een enorme verbetering zijn om tijdens het labo direct punten te kunnen invoeren terwijl je bij de leerling en zijn oefening staat.

 12. Yves Croux says:

  Proficiat. Ik hoop dat jullie ook al volop werken aan een app voor Windows RT en Windows 8, heel wat scholen zijn gericht op MS pakketten en ik geloof dan ook sterk in de nieuwe tablets met Windows op.

 13. Koen Bouve says:

  Mooie app! Zou het enkel super vinden vanuit verschillend opzichten als ook de persoonlijke agenda zou kunnen geraadpleegd worden. Dit is erg handig op vergaderingen ed. Zit die mogelijkheid er in? Maar voor het overige: proficiat!

  Koen Bouve
  directeur PTS Maasmechelen

Reacties zijn gesloten.