Smartschool Algemeen

Smartschool bestaat uit meer dan 20 verschillende modules. Ze kunnen eenvoudig in 4 groepen ingedeeld worden. Door de combinatie van deze onderdelen binnen één pakket verloopt de samenwerking in de school een stuk vlotter. Dat onderscheidt Smartschool van elk ander platform.

Communicatie

Een aantal modules vallen onder de noemer communicatie. Denk hierbij aan een veilig berichtensysteem, discussiefora, een prikbord voor nieuwsberichten … Deze modules zijn zeer eenvoudig in gebruik te nemen en vormen een aanvulling op uw bestaande communicatiekanalen.

Meer informatie Berichtensysteem

Administratief

Een andere reeks van modules werd specifiek ontwikkeld om administratieve taken te verlichten. Het delen van bestanden verloopt veel vlotter via Intradesk dan via een eigen server of via e-mail. Onze administratieve modules zijn een aanvulling op bestaande administratiepakketten. De meest populaire onderdelen zijn de Digitale schoolagenda, Reserveringen, Jaarplannen, Intradesk en Mijn documenten.

Meer informatie Intradesk

Leerlingvolgsysteem

Smartschool koppelt als enig platform de componenten leef- en leerzorg binnen het onderwijskader. Een volwaardig en flexibel leerlingvolgsysteem dat naadloos koppelt met Skore, digitale puntenboek en schoolrapporten, vormen een onklopbaar duo. De koppelingen met de andere modules in Smartschool zorgen ervoor dat er één systeem is voor de volledige informatieverwerking.

Meer informatie Leerlingvolgsysteem

Educatief

De elektronische leeromgeving biedt leerkrachten tal van mogelijkheden om via Smartschool hun leerproces te ondersteunen. Extra remediëringsoefeningen, digitale toetsen, filmfragmenten, individuele leerpaden behoren standaard tot de mogelijkheden. Door koppelingen met bronnen als eduMedia en YouTube krijgen leerkrachten zeer eenvoudig toegang tot kwaliteitsvol lesmateriaal.

Meer informatie Educatief