Smartschool en Cegeka bundelen krachten voor digitalisering onderwijs

Ook Limburgse investeringsmaatschappij zet schouders onder bedrijf

Het Belgische digitaal schoolplatform Smartschool en de Europese IT-groep Cegeka slaan de handen in mekaar. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend. “Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we op pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering”, zeggen Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, en Jan en Geert Schuer, respectievelijk CEO en COO van het familiebedrijf Smartbit (het bedrijf achter het digitaal schoolplatform Smartschool). Bij Smartschool benadrukken ze dat er niets wijzigt aan de huidige dienstverlening. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM zet met een financiële investering ook zijn schouders onder het bedrijf.

Cegeka groepsfoto

André Knaepen, Stijn Bijnens, Geert Schuer, Jan Schuer

Cegeka wil graag een bijdrage leveren aan het klaarstomen van het Belgische onderwijs voor dé digitale sprong voorwaarts. “Als COVID-19 ons de afgelopen maanden één ding heeft geleerd, is het dat Smartschool strategische ICT-infrastructuur levert voor het onderwijs. Anno 2021 is ICT niet meer weg te denken uit de onderwijswereld. We zetten onze knowhow en ervaring dan ook graag in om deze structurele tak van de samenleving te begeleiden in de huidige digitale versnelling. We focussen met onze diensten op de verdere uitbouw van het schoolplatform en geven het toekomstgericht alle kansen om verder te ontwikkelen ten voordele van de scholen”, zegt Stijn Bijnens.

Krachtenbundeling tussen twee familiebedrijven

Dankzij het samengaan van Smartschool en Cegeka ontstaan nieuwe synergiën tussen twee Vlaamse familiebedrijven die dezelfde normen en waarden hoog in het vaandel dragen. “We zijn bijzonder verheugd dat we het partnership tussen twee Limburgse technologiespelers kunnen aankondigen. Samen zullen we onze schouders zetten onder de versnelde digitalisering van het onderwijs in ons land. Onze lokale verbondenheid en onafhankelijkheid in de educatieve markt vinden we erg belangrijk.”, aldus Jan Schuer.

“De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk”, verduidelijkt Geert Schuer. Het bedrijf benadrukt dat de naam van het platform behouden blijft en dat er niets zal veranderen aan de huidige dienstverlening aan scholen, leerkrachten en leerlingen die gebruikmaken van het onderwijsplatform.

Aandelenstructuur

Cegeka verwerft een meerderheidsparticipatie in Smartschool. Daarnaast stapt ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het bedrijf. De broers Schuer blijven aan boord als aandeelhouders en behouden ook de dagelijkse operationele leiding. Er worden geen financiële details over de samenwerking tussen Smartschool, Cegeka en LRM vrijgegeven.

Tom Vanham, CEO LRM: “Smartschool is een op en top Limburgs product en heeft een sterke maatschappelijke impact. Het digitaal schoolplatform heeft leerlingen, ouders en scholen doorheen de corona-crisis geholpen. Met technologietopper Cegeka aan boord is de toekomstige groei van dit innovatieve familiebedrijf verzekerd. LRM legt graag een stuk van de financiële puzzel om Smartschool te verankeren in Limburg.”

Over Smartschool

Smartschool is een digitaal schoolplatform, bedoeld ter ondersteuning van de samenwerking tussen scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders. Smartschool bevat meer dan 20 modules die het onderwijsproces ondersteunen. Het integreert concreet communicatie, administratie, e-leren, rapportering, data-analyse en een leerlingvolgsysteem. Via Smartschool Live kan het platform sinds de lockdown in maart 2020 ook gebruikt worden voor realtime afstandsonderwijs.

Smartbit, het bedrijf achter Smartschool, werd opgericht in 2003 en is gevestigd in Oudsbergen (Limburg). Het bedrijf telt zo’n 30 medewerkers. 57% van alle Vlaamse lagere en middelbare scholen gebruikt Smartschool. Eén op de vijf Franstalige middelbare scholen maakt gebruik van Smartschool.

Over Cegeka

Cegeka is een ambitieuze en toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen. Onder het motto ‘in close cooperation’ streven wij naar optimale klantgerichtheid en ondersteunen wij onze ruim 2.500 klanten in de volle breedte in hun digitaliseringsreis. Cegeka biedt end-to-end oplossingen in de domeinen Data, Applications en Infrastructure, met een sterke onderlinge connectie.

Binnen de Cegeka-organisatie is Citymesh de mobiele connectiviteitsspecialist voor de business-to- business markt. Nexuzhealth ontwikkelt specifieke oplossingen voor de gezondheidszorg en Cegeka Business Solutions is het Europese Dynamics-huis, de partner voor Microsoft D365-oplossingen.

Cegeka telt meer dan 5.000 medewerkers met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Moldavië, Italië, Tsjechië, Slovakije en Zweden, met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro. Cegeka is een Europees familiebedrijf dat in 1992 werd opgericht door André Knaepen, huidig voorzitter van de raad van bestuur. Sinds 2020 staat CEO Stijn Bijnens aan de leiding van de onderneming vanuit het hoofdkantoor in het Belgische Hasselt.

Over LRM

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. Meer info: www.lrm.be.

logo Cegeka
logo smartschool
logo lrm

Oudsbergen, donderdag 17 juni 2021

Perscontact:
Sergio Destino – sergio.destino@cegeka.com – +32 473 49 08 32