Hoe voeg je een account toe in de Smartschool App?

Apple logo

iOS (iPhone, iPad)

Aanmelden in de App
Android logo

Android

Aanmelden in de App

Wanneer je de Smartschool App voor de eerste maal opent, dien je 3 zaken in te vullen:

• Platform
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Het platform van je school vind je terug in de adresbalk van de browser wanneer je naar Smartschool surft: https://schoolnaam.smartschool.be

Het volstaat om énkel het stukje voor ‘.smartschool.be’ in te typen. Het is niet nodig om https:// en www toe te voegen. In het voorbeeld hierboven volstaat het dus om schoolnaam in te voeren.

Aanmelden via G Suite of Office 365

Vul eerst de schoolnaam in en klik op ‘volgende’. In het volgende scherm gebruik je de knoppen van G Suite of Office 365 om jouw account toe te voegen aan de App. Meld je aan met de gebruikersnaam en wachtwoord van Office 365 of G Suite.

Nieuwe account met dubbele authenticatie

Indien dubbele authenticatie actief is voor jouw account, dien je nog eerst toegang te verlenen aan de app.

1. Open Smartschool op een computer
  2. Meld je aan
  3. Klik linksboven op je foto of naam
  4. Klik op ‘Profiel’
  5. Klik op ‘Smartschool App’
  6. Klik achter de naam van jouw toestel op de knop om toegang te verlenen
  7. Je kan je nu aanmelden in de app