Smartschool iPhone App – Nieuwe versie!

De Smartschool iPhone App  werd uitgebreid met twee nieuwe modules: Intradesk en Mijn documenten. Met deze nieuwe versie kan je snel doorheen deze modules bladeren en ondersteunde bestanden (PDF, afbeeldingen, Word, Excel, Powerpoint) onmiddellijk bekijken.

Naast deze twee uitbreidingen werden er tal van aanpassingen doorgevoerd die de stabiliteit en het gebruiksgemak verbeteren.

In de loop van dit schooljaar zullen er nog meerdere updates volgen die telkens nieuwe functies toevoegen. Op onze tekentafel ligt ondermeer:

 • Reserveringen: nieuwe reservering kunnen maken
 • Skore puntenboek voor leerkrachten: evaluaties toevoegen …
 • Vakken: inhoud beschikbaar maken
 • Contacten: adresboek van leerlingen en leerkrachten van je school
Heb je zelf een goed idee? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht.

Nieuwe versie Smartschool iPhone App

10 antwoorden
 1. Serge Vrancken says:

  Misschien de mogelijkheid om de uurrooster te raadplegen?

  Dezelfde app voor de iPad zou ook handig zijn.

 2. Dennis Verdonck says:

  Mogelijkheid om afwezigheden in te geven (voor leerkrachten) als beheer afwezigheden (secretariaten)

 3. Pieter Herinckx says:

  Op een touch vriendelijke manier maar zonder eindeloos klikken en verlaten van de ene module voor de andere, het volledige beheer van een klasuur (schoolagenda, afwezigheden, LVS, Skore, Mijn vakken, …) kunnen uitvoeren op de iPad, gebruik makend van het grotere scherm (tov iPhone)
  Blackboard heeft een interessant filmpje op youtube staan hieromtrent.

 4. Raf Aendekerk says:

  Ik ben blij dat de functionaliteit wat begint uit te breiden. Ik mis wel:
  a) de universaliteit tussen iphone en ipad. Heel wat leerkrachten gebruiken reeds een ipad voor klasgebruik (agenda, documenten, presentaties,…) en het zou dan ook een stap vooruit zijn om ipad’s native te ondersteunen met de bijhorende resolutie. en
  b) de optie om documenten te bijken is een pluspunt, zou nog mogen uitgebreid worden om een document te openen met een andere applicatie. zo kan je steeds vertrekken vanuit de smartschoolapp en documenten tonen/bewerken in andere applicaties.
  c) bij het beantwoorden van berichten kan je de origineel bijgevoegde tekst niet zien onder je bericht. dat maakt het lastig om soms op langere berichten te antwoorden: je overloopt dan graag de items nog eens om te kijken waarop je reeds een antwoord hebt geformuleerd.

  Ik ben ervan overtuigd dat jullie hiermee goed bezig zijn. Ondertussen is wel duidelijk dat de ipad/iphone een blijver is, en dat de toekomst heel wat meer digitaal werken met zich mee zal brengen. Hopelijk kan smartschool deze sneltrein volgen.
  Keep up the good work!

 5. Joel Weyers says:

  Een “beperkte” beheerdersmodule zou wel handig zijn. Voornaamste functie die ik zou appreciëren is het kunnen resetten van het paswoord binnen de iPhone applicatie.
  Ook een verdere ondersteuning voor iPad zou super zijn.

 6. Dina De Schryver says:

  Het invullen van lesonderwerp en ingeven van taken en toetsen in de schoolagenda zou ook handig zijn.

Reacties zijn gesloten.