Organiseer je online oudercontact veilig via Smartschool Live

In coronatijd wil je wellicht het oudercontact online organiseren. Dit is voortaan mogelijk dankzij de koppeling tussen de module Oudercontact en Smartschool Live.

Oudercontact in Smartschool Live

Eenvoudig in gebruik

Als school plan je het oudercontact zoals je gewoon bent. Ouders boeken vervolgens hun afspraak bij de leerkrachten en ontvangen een bericht ter bevestiging. In dat bericht vinden ze voortaan ook een link naar de Live-sessie voor de online afspraak.

Op het afgesproken moment start de leerkracht via de module Oudercontact de Live-sessie. De ouders kunnen deze samen online volgen, ook als een van hen op een andere locatie zou zijn.

Deelnemen aan het online oudercontact kan zowel via de browser als met een smartphone of tablet. Gemakkelijker kan het niet!

Hoe activeer je als school deze koppeling?

Scholen die reeds met de module Oudercontact werken kunnen de koppeling tussen Oudercontact en Smartschool Live zelf activeren via het beheer.

Organiseert je school nog geen oudercontact via Smartschool?

Aarzel niet om ons te contacteren. De module oudercontact kwam tot stand door een samenwerking met Introlution. Dit bedrijf is gespecialiseerd in online planningen. De kans is groot dat je al eerder met hun software hebt kennisgemaakt toen je een afspraak hebt gemaakt bij je huisarts of tandarts. Samen hebben een speciale versie voor het onderwijs ontwikkeld. We staan klaar om ook jouw school op weg te helpen.

Live Oudercontact

Gepubliceerd op 12 mei 2020