Smartschool, natuurlijk ook voor basisscholen!

Vandaag, op de 20ste ICT-praktijkdag, geven we officieel het startschot van de aangepaste versie van Smartschool voor de basisscholen. Niet dat Smartschool nog niet gebruikt werd door basisscholen, de voorbije jaren gingen immers al veel basisscholen ermee van start.

Vandaag presenteren we echter het sluitstuk waar elke basisschool op zit te wachten: een mooie, gebruiksvriendelijke digitale schoolagenda. Een agenda zoals je hem verwacht … 100% op maat van de basisschool.

Weekoverzicht schoolagenda

Het plannen van lessen is eenvoudig. De eindtermen, leerplandoelstellingen van alle koepels en de ontwikkelingsdoelen van het buitengewoon onderwijs zijn beschikbaar. Als je uitgever zijn lessen digitaal beschikbaar stelt dan kunnen ook deze via één klik gepland worden. De schoolagenda werkt met elke methode!

Schoolagenda invullen

De echte kracht van deze nieuwe module schuilt wellicht in de integratie ervan in Smartschool. In tegenstelling tot andere digitale oplossingen is deze agenda fundamenteel geïntegreerd in Smartschool. Koppelingen met het leerlingvolgsysteem en het reserveringssysteem zijn standaard aanwezig. Dat bespaart je onnodig veel klikken, kopiëren en plakken …

De digitale schoolagenda voor basisscholen is momenteel in ontwikkeling. Scholen die beschikken over Smartschool kunnen er vanaf schooljaar 2012-2013 mee aan de slag. Meer informatie over deze nieuwe module zal beschikbaar worden in de loop van het voorjaar van 2012.

5 antwoorden
 1. Ryoen Deprouw says:

  Komt deze layout ook voor secundaire scholen, of is dit enkel voor basisscholen?

  • Smartschool says:

   Dat sluiten we niet uit. Dit zullen 2 verschillende modules zijn. De werking voor de basisscholen is fundamenteel anders dan die van de secundaire scholen.

 2. hilde belien says:

  Hoe komen we aan die module en wanneer kunnen we dit gebruiken?
  We zitten er al even op de wachten en zijn heeel blij dat het agenda er eindelijk is

 3. Koen says:

  Dat zou prachtig zijn.
  Wij kijken er alleszins naar uit! Is het mogelijk om ergens al proefversies te zien of te gebruiken?
  Is het de bedoeling dat dit agenda ook door de kleuteronderwijzers gebruikt wordt, of is er nog een afzonderlijke agenda voor hen?

 4. Smartschool says:

  Zodra de schoolagenda voor basisscholen beschikbaar is, sturen we een bericht via Smartschool. Het zal ook aangekondigd worden op de website en via Twitter. Deze schoolagenda zal zowel bruikbaar zijn voor kleuterscholen als lagere scholen.

Reacties zijn gesloten.