Een nieuw berichtensysteem

Het intern berichtensysteem van Smartschool is ongetwijfeld een van de onderdelen die het meest gebruikt wordt.

Reden te meer om ervoor te zorgen dat dit gemakkelijk en snel werkt. Daarom plannen we deze zomer een nieuwe versie met tal van verbeteringen!

Meerdere weergaves

De meeste pc’s hebben intussen een breedbeeldmonitor. Daarom hebben we 3 nieuwe weergaves toegevoegd zodat u maximaal gebruik kan maken van de breedte van uw scherm. Berichten komen duidelijk in beeld.

Weergave in kolommen

4 verschillende weergaves

Een nieuw bericht opstellen

Net zoals bij e-mail kunnen ontvangers aangeduid worden als kopie (CC) of blinde kopie (BCC). Het verschil tussen hoofd- en co-account wordt veel duidelijker aangegeven. Tijdens het opstellen van het bericht wordt het concept automatisch bewaard. Een bericht gaat dus niet verloren tijdens het opstellen.

Een nieuw bericht opstellen

Slimme mappen

Bent u vaak op zoek naar berichten waarbij u meer dan één zoekcriterium wil opgeven? Dan kan u nu aan de slag met Slimme mappen. Deze zoekopdracht toont alle berichten die aan de criteria voldoen netjes in één map. Zo kan u de zoekopdracht bewaren voor later gebruik.

Complexe zoekcriteria zijn geen probleem

Snel antwoorden

Vaak worden korte berichten gestuurd en is een uitgebreid antwoordvenster niet nodig. Met één klik op de knop kan u een berichtje beantwoorden. Opnieuw wat tijd gewonnen…

Supersnel beantwoorden

Andere vernieuwingen

Deze nieuwe versie is een grote vooruitgang. Naast nieuwe mogelijkheden werkt het vernieuwde systeem ook sneller. Enkele andere nieuwigheden:

  • Ondersteuning voor sjablonen
  • Berichten verslepen naar andere postvakken
  • Bijlagen bij berichten worden niet meer verwijderd na 6 maanden

Gepubliceerd op 31 mei 2010