Smartschool Management Tool

De databank van klassen, groepen, leerkrachten en leerlingen in Smartschool kan eenvoudig beheerd worden met Smartschool Management Tool. Deze Windows-toepassing vormt de brug tussen het administratiepakket en Smartschool. Gedaan met importeren van CSV-bestanden!

SMT Smartschool Management Tool
Management

Kopieer – plak – publiceer

Smartschool Management Tool (SMT) heeft een interface zoals MS Excel. Erg herkenbaar en even eenvoudig in gebruik. Het volstaat om je leerlingen uit het administratiepakket te kopiëren of een Excel-bestand in te laden. Daarna begeleidt een wizard het updateproces naar Smartschool. Van elke actie krijg je achteraf duidelijke feedback.

Wil je het aanmaken en updaten van accounts automatiseren? Overweeg dan het gebruik van onze webservices (API). Ze zijn gratis!

Pasfoto’s in bulk uploaden

Pasfoto’s van honderden leerlingen uploaden kan een vervelende karwei zijn. Met Smartschool is dat niet het geval. SMT bevat een speciale wizard die alle foto’s automatisch verkleint, uploadt en aan de juiste leerling koppelt. Handig en snel!

Tip: veel schoolfotografen leveren foto’s rechtstreeks aan in ‘Smartschool compatibel formaat’. Informeer je bij de schoolfotograaf zodat het importeren kinderspel wordt.