Oudercontacten via Smartschool: snel, handig én eenvoudig

Het organiseren van oudercontacten brengt in veel scholen onnodig veel werk met zich mee. Vanaf vandaag kan dit veel gemakkelijker verlopen dankzij het nieuwe onderdeel Oudercontacten in Smartschool. Oudercontacten plannen was nog nooit zo gemakkelijk!

Zeer eenvoudig in gebruik

Ouders kiezen online welke leerkrachten ze willen spreken op een bepaald tijdstip. Leerkrachten hebben steeds een volledig overzicht van de afspraken en kunnen zelfs bijsturen. De school hoeft enkel de dagen en tijdstippen van het oudercontact te kiezen. Meer werk is er niet dankzij de koppeling met Smartschool!

Volledig geïntegreerd in Smartschool

Ouders kunnen enkel die leerkrachten boeken waar hun zoon of dochter les van krijgt. Deze informatie wordt automatisch uit Smartschool opgehaald en hoeft dus geen tweede keer ingevoerd te worden.

Ouders krijgen via Smartschool een herinneringsbericht van de afspraken die ze geboekt hebben. Natuurlijk komt dit bericht ook aan in de Smartschool App of hun persoonlijke mailbox.

Leerkrachten kunnen zelf afspraken plannen met dié ouders die ze zeker wensen te spreken. Een intelligent rooster zorgt ervoor dat de vrije tijdsblokken beperkt blijven.

De snelste weg naar ouders

De tijd van strookjes en telefoontjes ligt achter ons. Via enkele klikken plannen ouders zelf hun oudercontact zonder dat extra werk nodig is. Ouders gebruiken Smartschool frequent en verwachten alle school-zaken op één plaats te kunnen regelen. Dat kan via Smartschool.

De voordelen spreken voor zich

  • Gedaan met briefjes heen-en-weer sturen
  • Enorme tijdwinst voor de school
  • Handig voor de leerkracht
  • Snel voor de beheerder
  • Eenvoudig voor de ouders

Op maat van jouw school

Dit onderdeel kwam tot stand door een samenwerking met Introlution. Dit bedrijf is gespecialiseerd in online planningen. De kans is groot dat je al eerder met hun software hebt kennisgemaakt toen je een afspraak hebt gemaakt bij je huisarts of tandarts. Samen met Smartschool werd een speciale versie voor het onderwijs ontwikkeld. Samen staan we klaar om ook jouw school op weg te helpen.

Oudercontact via Smartschool

Gepubliceerd op 26 maart 2014