Helpdesk

Een snelle oplossing voor elk probleem op school met de nieuwe Helpdesk

Helpdesk in Smartschool is de plaats waar je problemen meldt, klusjes opgeeft of aanvragen tot fietsvergoeding, busvervoer … indient. Hiermee heb je een professionele tool in handen en bied je snel een oplossing voor elk probleem op school.

clbchat

Toon bij leerlingen in Smartschool een rechtstreekse link naar initiatieven en diensten die ondersteuning bieden aan jongeren

Er bestaan heel wat initiatieven om leerlingen tussen 12 en 18 te ondersteunen bij hun leer- en groeiproces. Bij tal van leerlingen zijn deze initiatieven echter niet gekend. De school kan een rechtstreekse link naar deze diensten zichtbaar maken bij ‘Ga naar’ voor leerlingen.

Mijn documenten

Mijn documenten werd volledig vernieuwd

Mijn documenten’ is de persoonlijke ruimte in Smartschool waar je bestanden voor je school kan bewaren. Deze module werd volledig vernieuwd en zit in een nieuw jasje!

Logo KLAAR

VRT NWS lanceert KLAAR: audiovisuele content voor het middelbaar onderwijs

VRT NWS test vanaf februari 2018 een nieuw initiatief uit: KLAAR. Met KLAAR biedt de VRT via de platformen van het Archief voor het Onderwijs en Smartschool beeldmateriaal aan op maat van het onderwijs, meer bepaald voor leerkrachten en leerlingen van de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs. Leen De Ridder en Yousri Mekroum zijn de gezichten van KLAAR.

Gears

Smartschool in een nieuw jasje

We zetten het nieuwe jaar stevig in. Elk Smartschoolplatform krijgt een grote update: sneller aanmelden, een opgefriste startpagina, een vernieuwd berichtensysteem en een handige navigatiebalk.

Capisj Logo

Capisj

Met Capisj kunnen leerkrachten op een eenvoudige manier lesmateriaal aanmaken dat ze zowel op papier als digitaal kunnen inzetten — rechtstreeks vanuit Smartschool. Het lesmateriaal is perfect bruikbaar op pc en tablet. Zelfs op hun smartphone kunnen leerlingen oefeningen maken.

Thumbs Up

Maak er een fantastisch schooljaar van

Zet een nieuwe stap. Help elkaar. Wees voorbereid. Probeer nieuwe dingen. Daag jezelf uit. Zet dingen in beweging. Gebruik je talenten. Toon de juiste weg. Ontdek nieuwe werelden. Verleg je grenzen. Stijg boven jezelf uit. Ken je buikgevoel. Maak dingen. Leef je moment. Maak er een Fantastisch schooljaar van!

Koppeling

Koppel Smartschool eenvoudig met Polpo en Scoodle

Dankzij de nieuwe koppelingen met Polpo en Scoodle kan je materialen van die Keure en Plantyn nog sneller en gemakkelijker gebruiken in Smartschool.

Microsoft Office Logo

Onmisbare Office-invoegtoepassingen voor jouw documenten in Smartschool

Met de nieuwe Office-invoegtoepassingen maak je jouw documenten in Smartschool nog een pak interessanter en leuker. Om je snel op weg te helpen hebben we een lijstje samengesteld met onze favoriete invoegtoepassingen.

Logo BookWidgets

Breng je lessen tot leven met BookWidgets en Smartschool

Maak boeiende, leuke en interactieve oefeningen voor iPads, tablets en PC met BookWidgets, rechtstreeks in Smartschool! Probeer BookWidgets nu uit. Het is volledig gratis voor leerkrachten tot 1 september 2017.